top of page

9 клас. Українська література. Завдання 7. Padlet Пантелеймон Куліш. Літературний портрет.

Обновлено: 15 апр. 2020 г.

Коли молодий історик і літератор Пантелеймон Куліш познайомився зі своєю майбутньою дружиною Лесею Білозерською через її брата Василя, він не міг уявити своє життя без неї. Але після щасливого одруження прийшло нещастя. П.Куліша заарештували і заслали до Тули за участь у «Кирило-Мефодіївському товаристві». Від пережитого молода дружина Леся втратила ненароджену дитину. І це зруйнувало подружнє життя Кулішів.

ЗАВДАННЯ: виконати 4 КРОКИ (інтерактивна дошка Padlet Пантелеймон Куліш. Літературний портрет ( переглянути відео, за переглянутим матеріалом створити мітку (ТЕМАТИЧНИЙ СЛОВНИК АБО ТЕЗИ)....МІТКИ МОЖНА РЕДАГУВАТИ !!!


ТЕРМІН ВИКОНАННЯ: 17.04.2020



ВИПЕРЕДЖУВАЛЬНЕ ЗАВДАННЯ: ПРОЧИТАТИ "ЧОРНА РАДА"


Численні любовні романи Пантелеймона Куліша завершилися, і дружина Олександра простила його із шляхетною великодушністю. Останні роки життя П.Куліш присвятив себе перекладу Святого Письма. Куліш зволікав з виданням перекладу Біблії – і несподівано сталося нещастя. Згорів хутір Мотронівка і майно Кулішів. Згорів майже завершений переклад. Пантелеймон Куліш взявся за переклад знову. Про повернення Куліша в Ганнину пустинь і про завершення першого Кулішевого перекладу Біблії - в другій частині фільму «Невгамовний Пантелеймон» документального серіалу „Гра долі” від студії «ВІАТЕЛ» з ведучою Наталкою Сопіт.







172 просмотра0 комментариев

Недавние посты

Смотреть все
bottom of page